Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Šestijádrové a čtyřjádrové Ryzeny 5 pro mainstream se začaly prodávat, vycházejí recenze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 4. 2017 11:44

    hnizdo (neregistrovaný)

    Argumentoval si gondolemi. V gondolich je procesorova zatez rozlozena na 7 slabych jader. Workload tedy nemuze presahnout soucet vykonu techto jader. Ovsem rozdeleni uloh takto drasticky paralelne nese znacny overhed synchronizace kauzalnich (zavislych) procesu, takze je tento proces nutne mene efektivni, nez zpracovani tech samych procesu sekvencne (plati opet pro zavisle procesy). To sice neni uplne elementarni znalost informatika, ale 4 rocnik, algoritmizace.
    Takze ono to jde na PC skutecne udelat efektivneji na jednom nebo dvou silnych vlaknech, proste proto ze je mame k dispozici.
    Vis ono se to v tech gondolich na 7 jader nedeli proto, ze to je efektivni a snadne, ale protoze to jinak nejde ;) Proste doby, kdy gondole byly vykonnejsi nez soudoby herni highend jsou pryc, a nastoupila doba, kdy gondole odpovida nejnizsimu PC lowendu.
    To ale nenu duvod proc to mrvit stejnym zpusobem i na PC :)