Hlavní navigace

Sexy minibook v podání Archosu

12. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když se řekne "minibook", většině uživatelů se vybaví Asus Eee PC, poháněný malým úsporným (a slabým) procesorem Atomem od Intelu. Francouzská firma Archos, která na trhu IT působí již přes dvacet let, přichází se svým želízkem do ohně v podobě modelu Archos 10s, který má se svým takykonkurentem nemálo společného.

Archos 10s Front

Přízvisko novinky jest "Ultra Slim MiniPC", a štíhlá doopravdy je. Displej zařízení má úhlopříčku rovnu hodnotě 10,2" (rozlišení 1024 × 600 px), příjemné je i jeho LED podsvícení, které zajistí nižší spotřebu (= větší výdrž při provozu na akumulátor) a kvalitnější podání barev. Použitý procesor je nepřekvapivě 1,6GHz Intel Atom, kapacita RAM je skromný 1 GB a 160GB pevný disk taky není kdovíjaké terno.

Archos 10s Side

Archos 10s pochopitelně disponuje technologií Wi-Fi, zaujme přítomností 1,3Mpx webkamery. Čtečka karet také potěší, samozřejmostí je zabudovaný reproduktorový systém. Minibook pohání takřka nesmrtelný operační systém Windows XP. Info o dostupnosti není známo, stejně tak jako skutečnost, bude-li u nás vůbec k dostání.

Zdroj: iTech News