Hlavní navigace

Seznam bude natáčet divadelní představení a nabídne je ke zhlédnutí na webu

13. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam spolu s Martinem Zavadilem založili novou společnost Sleduj divadlo s. r. o. Jejím cílem bude pořizovat záznamy z divadelních představení a divákům je pak nabízet streamovaně, formou stažení nebo nákupu pevných nosičů.

SledujDivadlo.cz
SledujDivadlo.cz

Společnost byla založena 10. března 2015 se základním kapitálem 100 000 Kč. Seznam drží 30% podíl, zbylých 70 % drží Zavadil. Služba už v tuto chvíli běží na sledujdivadlo.cz. Obsahuje tři hry a spolupracuje se třemi divadly. Se Seznamem v pozadí získá další potenciál k růstu a také lepší technologický základ.

 

Našim hlavním zájmem je mít kvalitní a unikátní obsah. Máme v plánu postupně rozšiřovat množství představení, které je možné si na stránkách Sledujdivadlo.cz stáhnout či přehrát. Služba však nemá nahradit zážitek z živého umění v divadle. Naopak. Víme, že se řada diváků ráda podívá na záznam představení, které viděla naživo. Z velké části umožňujeme zhlédnout hry, které se již v divadlech nehrají. Divadelní soubory mají možnost se takto představit novým divákům, jež by jinak neoslovily. Během prvních měsíců tak vlastně půjde o první projekt, kde našim uživatelům nabídneme možnost stáhnout či zhlédnout placený obsah dle vlastní volby,“ popisuje start projektu Marek Nový ze Seznamu.

Rozhovor s Martinem Zavadilem: „Rozjíždím něco, co tu nikdy nebylo“

MMF24

V současné době je projekt v testovací fázi se třemi záznamy ze třech různých divadel. Vstup společnosti Seznam.cz umožní rychlé navýšení počtu natočených představení v partnerských divadlech a v budoucnu i expanzi do zahraničí. Aktuálně se soustředíme na prohloubení spolupráce s dalšími divadelními scénami a rozšíření počtu nabízených záznamů. Začátkem května přidáme na web záznam jedinečného představení Žítkovské bohyně a další zajímavé inscenace budou postupně následovat,“ uvádí Martin Zavadil, autor projektu Sleduj divadlo.

Zdroj: Seznam