Hlavní navigace

Seznam.cz Instalátor vybaví váš počítač základními programy pro denní použití

24. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Český vyhledávač a poskytoval rozličných internetových služeb přichystal aplikaci, která by pro změnu mohla být užitečná. Můžeme mít pochybnosti o lištičkách pro prohlížeče, případně o kosmeticky upravených verzích běžných prohlížečů, avšak dokud počítače nevymřou, bude platit, že v prvním kroku si do nich přidáme oblíbené aplikace. Právě se základní softwarovou výbavou se nám Seznam.cz pokusí vypomoct. Jeho Instalátor slouží jako průvodce, kde si jednoduše vyberete požadované programy.

Instalátor složený z vybraných aplikací
Instalátor složený z vybraných aplikací

Pak proběhne instalace. Samotný výběr se odehrává na webu, na výběr nyní máte pouze z osmi zástupců. Projekt ostatně aktuálně nese nálepku beta. Jakmile jste se svým výběrem spokojeni, teprve tehdy si do počítače stáhnete instalační službu. Programy budou postupně přibývat, jejich složení je v tuto chvíli lehce diskutabilní. Můžeme se podivovat nad tím, proč Seznam.cz nabízí zpoplatněný komprimační nástroj WinRar, když existuje několik velice dobrých a zdarma dostupných alternativ, např. 7-Zip.

 

Máme tu prohlížeč, ale jen jeden. Ze souboje kancelářských balíků vychází LibreOffice určitě lépe než Apache OpenOffice. Zbytečně rozsáhlý katalog by ovšem byl patrně spíše na škodu. Šlo by to vyřešit tak, že by vám průvodce postupně nabízel, abyste si v každé kategorii vybrali jeden program. V nabídce zatím úplně chybí bezpečnostní software, přinejmenším antiviry Avast nebo nenáročný Microsoft Securit Essentials by se zde objevit mohly. Instalátor hledejte na adrese software.seznam.cz/instalator, připomínky pište do seznamovského fóra, o své názory se podělte v diskusi níže.

MMF24

Vyberte si programy k instalaci
Vyberte si programy k instalaci
 

Zdroj: Seznam Blog