Hlavní navigace

Seznam má nový Sbazar. Design už nevypadá jak z pravěku

29. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam v posledním roce oživil a zjednodušil většinu svých webů. Čerstvý redesign dostal také Sbazar.cz. Pokud si pamatujete dřívější podobu připomínající webový pravěk, budete novým vzhledem zaskočeni. Seznam se trochu inspiroval u sociální obrázkové sítě Pinterest, ale vlastně jen kopíruje letitý model z inzertních časopisů nebo bazarových nabídek, jaké můžete vidět v nákupních centrech.

Redesign Sbazar.cz
Redesign Sbazar.cz

Web funguje jako nástěnka, na níž jsou připíchnuty inzeráty. Dominantou je fotografie, popis (podle mě někdy zbytečně dlouhý) a cena. Pokud na inzerát kliknete, dostate více fotek a informací nebo kontakt na prodejce. Inzeráty jsou členěny do 12 hlavních kategorií, omezit se můžete na celou republiku, kraje nebo okresy (automatická geolokace chybí). Sbazar už ovšem postrádá funkci cenového rozpětí, místo toho si můžete inzeráty seřadit od nejlevnějších.

Co se Seznamu povedlo, je responzivní web design. Podle velikost okna prohlížeče se stránka vždy roztáhne tak, aby vykryla co nejvíce místa užitečnými informace. Po stranách tak není prázdná plocha, ale přibudou další sloupec s nabídkami. Nový Sbazar se zkrátka povedl.

 

Zdroj: Seznam