Hlavní navigace

Seznam reorganizuje podmínky. Staré e-mailové adresy do oběhu nevrátí [aktualizováno]

20. 1. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

Prvního února přijdou v platnost nové smluvní podmínky Seznamu. Od včerejška začal Seznam postupně vyzývat uživatele, aby je znovu potvrdili. Proto se nelekněte, až na vás po přihlášení vyskočí neznámé okno.

Seznam má nové podmínky (leden 2015)
Seznam má nové podmínky (leden 2015)

Česká internetová jednička tvrdí, že obsahově se na podmínkách nic nemění. Pouze už nejsou jedny podmínky pro všechny služby Seznamu dohromady, ale jednotlivé služby jako Email, Mapy, Firmy, Sklik apod. je mají rozdělené do zvláštních a kratších dokumentů. Kompletní znění najdete zde.

 

Oživeno [12:30]

Seznam se nám ozval s tím, že u něj došlo k chybě. Třetí bod měl správně být bez dodatku o uvolnění adresy pro nové registrace. Staré adresy se nakonec opravdu recyklovat nebudou, a to právě z důvodů, které uvádíme níže v článku. Což je dobrá zpráva.

Původní článek [08:15]

Zajímavá je část týkající e-mailového účtu. Určitě víte, že pokud porušíte podmínky, více než půl roku se nepřihlásíte apod., tak má Seznam právo vám schránku zrušit. A ač to nestojí přímo v podmínkách, ve výzvě u jejich schválení se píše, že uvolněná adresa může být použita pro nové registrace.

KL24

To je hodně netradiční krok, se kterým si už spoustu lapálií prožilo Yahoo. Získat cizí adresu přinese více škody než užitku. Nový uživatel zdědí i tuny spamu, které chodily na původní adresu. K tomu mu nejspíš budou psát i staří známí předchozího držitele. Případně se nový uživatel může vydávat za toho starého. A neexistuje plošně rozšířený způsob, jak tomu zabránit. Na to je e-mail stará a nedokonalá technologie.

Zdroj: Seznam