Hlavní navigace

Seznam si jde podmanit Slovensko. A bude vyhledávat obrázkově

17. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uvidím, co hledám

U vyhledávání jsou na tom všichni na světě stejně,“ říká generální ředitel Seznam Pavel Zima. V podstatě má pravdu – vždycky vám z vyhledávače vypadnou podobně podané informace, příležitostně doplněné screenshotem stránky. Právě na náhledy se ale fulltextové vyhledávání Seznam chce do budoucna zaměřit.

Takhle budou vypadat obrázkové výsledky i na českém Seznamu
Takhle budou vypadat obrázkové výsledky i na českém Seznamu 

Nový vzhled má být založený na větších náhledech, jejichž podoba by měla být propojena s daným webem a refreshovat se podle něj. Mobilní verze startuje dneškem, desktopová bude nejprve testovaná vybranými uživateli, ještě letos pak spuštěna plošně. Na vyhledávacích algoritmech jako takových se nic měnit nebude, kromě tedy vylepšeného „screenshotátoru“.

Seznam.SK

Seznam vidí Českou republiku coby jakousi poslední negooglovskou baštu v Evropě. Chce od Googlu ale zachránit také Slovensko, takže dneškem Seznam také spouští svoji slovenskou verzi. „Kde má Google lokální konkurenci, tam se hodně snaží,“ říká Zima. Na domovské stránce Seznam.sk přitom spatříte, jak chce do budoucna vypadat i česká seznamovská homepage.

Doména Seznam.sk neznamená, že jsme se rozhodli vstoupit na slovenský trh v nějakém velkém měřítku a že se budeme nyní věnovat rozjezdu našeho podnikání na Slovensku. Seznam.sk chápeme jako jakousi laboratoř. Našim hlavním cílem je vyzkoušet si, jak uživatelé nové hledání přijmou. Na Slovensku si chceme vybudovat a i v budoucnu využívat pár tisícovou uživatelskou základnu k testování produktových novinek ve vyhledávači. Uvidíme, kolik lidí se nám podaří našim hledáním oslovit, a zda to třeba časem nepovede k navýšení konkurenčního prostředí i na slovenském trhu on-line vyhledávání,“ doplňuje Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Už v létě jsme vás informovali, že chce Seznam na Slovensko přinést lepší mapy. Po Česku, kde už nabízí nejmodernější technologie je další logickou destinací právě náš východní soused.

 

KL24

Seznam mobilní

Dneškem je také ke stažení mobilní aplikace Seznam.cz. Služby Seznamu, opět s důrazem na screenshoty, tak budou mít k dispozici uživatelé iOS a Androidu. K tomu skončí m.seznam.cz. Hledat, co neznáme, budeme přes responzivní domovskou stránku seznam.cz.

Tip: Seznam má vlastní prohlížeč pro Android. Do systému přidá i widgety

Byl pro vás článek přínosný?