Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Znovu a lépe. Seznam už nebude sám pořizovat snímky pro Panoramu, svěří je firmě Cyclomedia. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 4. 2021 15:48

    hh (neregistrovaný)

    Autor to poněkud přehnal se (sebe)kritikou seznamu, která v uvedeném zdroji vůbec není. Seznam v první verzi měl velké problémy, obyčejné zrcadlovky nedokázaly dostatečně kvalitní hdr snímky. V další verzi si vyrobili custom řešení, kde šlo o neskutečný posun, bez problému konkurující googlu, takže dost nesouhlasím s tvrzením autora "Jenže ani po tomto zlepšení není kvalita ve srovnání se StreetView dostatečná". Mnohdy má seznam lepší snímky, ale také má mnohdy horší. Jde hodně o počasí, ale ve srovnání se streetview je to v průměru, při nejhorším, stejné.
    Je to asi subjektivní, ale za mě jsou mapy.cz celkem výrazně lepší a to nejen ve fotomapách. Mají o řád lepší ovládání i barvy základní mapy. Tady jsem vážně vděčný googlu, že do ČR streetview přinesl, protože jinak bychom asi panoramu neměli. Donutili seznam, aby se snažil a je to vidět.

    Mimo ty nepodložené domněnky, doporučil bych si to po sobě alespoň přečíst "... a na střeše měly patnácti kamerami Prosilica GT na střeše, které umožňovali ... " jednak to nedává smysl a jednak kamera je rod ženský.