Hlavní navigace

Seznam vydal ukázku nové Lištičky pro Internet Explorer 8 a 9

15. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Myslíte, že lišty pro prohlížeče jsou dávno za zenitem? Buď jak buď, někteří výrobci je stále aktivně vyvíjí a pokouší se uživatele zaujmout. Lišta od Microsoftu s vyhledávačem Bing se nás snaží nalákat na docela zajímavé funkce, konkrétně se integruje s Facebookem. Takové provedení ještě zaujme a někoho k instalaci donutí. Co ale řeknete na Lištičku od českého portálu Seznam.cz? Teprve třetí generace nástrojového panelu není lištou v pravém slova smyslu. Přinejmenším v IE9 vám jen přidá pár tlačítek na panel nástrojů.

To má být hlavní novinka, Lištička vám tak nebude zabírat cenný prostor na výšku, kterého v době širokoúhlých monitorů není nikdy dost. Za to jsme vlastně docela rádi. Ostatně, přidávat do prohlížeče další tlačítko pro hledání je zcela zbytečné, těch pár tlačítek lze pohodlně integrovat do stávající lišty. Místo vlastního pole pro hledání vám Lištička nabídne výměnu výchozího vyhledávače za Seznam.cz.

 

Změnu můžete zakázat a „lištu“ využívat k jiným věcem. Pakliže používáte Seznam E-mail, oceníte nejvíce indikaci příchozích zpráv. Až na tuto obvyklou funkci vám česká firma dá k ruce slovník.

Osobně si myslím, že by Seznam.cz mohl nabídnout o něco více. Takhle lištička poslouží jen skalním příznivcům. Ani ve třetí řadě se nezbavila známých neduhů. Především nepracuje v 64bitové edici Internet Exploreru. Betaverze oficiálně funguje v IE 8 a 9. Zkoušeli jsme ji přivést k životu v IE10 ve Windows 8, zde se nám lišta nicméně neukázala. Pokud chcete betu zkusit, stáhněte ji pomocí přímého odkazu, případné problémy řešte na fóru.

Když už jsme u lišt pro prohlížeče, měli byste vědět, že Chrome Frame obsahuje Google Toolbar. Respektive obráceně. Google svůj Frame poskytuje právě uživatelům Internet Exploreru, kteří mohou alespoň částečně těžit z výhod technologií použitých ve Chromu. Na některých stránkách tak pak de facto prohlížíte web ve Chromu, přestože před sebou fakticky vidíte otevřený IE. Když si nyní nainstalujete Google Toolbar, můžete pak v počítači najít Chrome Frame.

Doplňkový modul je podle všeho součástí lišty již několik měsíců. Kdybyste ale o přítomnosti Framu nevěděli, tak teď už víte.

MMF24

Lištička Lištička Lištička Lištička Lištička

Zdroj: Seznam blog | Google Operating System