Hlavní navigace

Seznam + Wikipedia = nový web České pirátské strany

30. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kontroverzní strana, názory, podporované projekty a teď i web, takoví jsou čeští Piráti. Dnes spustili novou podobu stránek, která by se spíš hodila na první dubnový den, nikoliv ten poslední.

Stranický web pirati.cz totiž kopíruje design Seznamu, princip Wikipedie a v tuto chvíli i dostupnost Megauploadu. Stránky fungují na otevřeném wiki principu, každý může být autorem článků, opravovat chyby Pirátů, doplňovat informace atd. V moc strany zůstává jen titulní strana a list sponzorů.

ČPS web

Layout i grafika se od Seznamu prakticky neliší. „Chtěli jsme se přiblížit i lidem, pro něž jsou počítače obtížný terén a pro které může být Seznam synonymum pro Internet. Nejsme strana jednoho tématu a máme co nabídnout i lidem, kteří se s prostředím Internetu teprve sžívají,“ říká místopředseda Mikuláš Ferjenčík.

ČPS web

Piráti jsou hraví lidé, a protože se nám toto rozvržení stránky líbilo a bylo pro naše účely vhodné, prostě jsme ho použili. Nikdo nemá monopol na konkrétní rozvržení nebo barvu internetové stránky,“ doplňuje Mikuláš Ferjenčík.

Jako jakýkoliv design lze i vzhled webu na úřadu zaregistrovat jako průmyslový vzor. Seznam jej podle ÚPV nemá.

Společnost Seznam.cz je připravena se proti jakýmkoliv zásahům do svých práv a oprávněných zájmů bránit. Situace je pro nás nová a v tuto chvíli ji vyhodnocujeme. Další kroky teprve zvažujeme,“ řekl na dotaz Cnews.cz Michal Feix, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz.

KL24

Zdroj: Piráti

Byl pro vás článek přínosný?