Hlavní navigace

Sharkoon představuje podsvícenou klávesnici pro noční pisálky a pracanty

27. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce Sharkoon uvolnil na trh novou klávesnici, kterou již vlastně nedávno představil na veletrhu CeBIT. Jedná se o model s názvem Nightwriter gaming keyboard. Jestli se skutečně jedná o plnohodnotnou herní klávesnici bychom si ovšem dovolili mírně pochybovat. Model žádné herní vymoženosti v podstatě vůbec nenabízí a podle zpracování a funkcí tomu také nic přímo nenasvědčuje.

Sharkoon Nightwriter Keyboard

Co se ovšem tomuto modelu nedá zapřít je jeho stylové provedení. Materiál je v matně černé barvě a v šeru (eventuálně ve tmě) vyniknou klávesy s tmavě modrým podsvícením. Kromě toho se jedná o nízkoprofilovou desku, která potěší uživatele dychtící právě po takovémto typu klávesnic.

 

Vyjma standardních 105 kláves zde nalezneme dalších třináct multimediálních tlačítek, které slouží k jednoduššímu přístupu k emailu, internetu a multimediálnímu obsahu. Pokud tedy nemáme v herním portfoliu hru, ve které posíláme emaily, pracujeme s internetem a pouštíme si hudbu a filmy, její ryze herní využití vskutku zůstává velkou neznámou.

Abychom nezapomněli na technické parametry, klávesnice se pochlubí rozměry 465 × 189 × 25 mm, hmotností 808 gramů a 150 cm dlouhým USB kabelem. Doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 28 EUR, tedy v přepočtu přibližně 750 Kč.

Zdroj: TechPowerUp