Hlavní navigace

Sharkoon přichystal skříň pro dlouhé grafické karty

22. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německý Sharkoon uvedl novou ATX skříň s názvem T28, na které na první pohled není mnoho zvláštního – typický černý miditower se zdrojem dole a akrylátovým oknem, dle hmotnosti 6,6 kg nejspíše vyroben z hliníku. Jednu zvláštnost však přeci jen má, umožňuje vyjmutí prostředního boxu pro disky, díky čemuž se pak dovnitř vejdou grafické karty s délkou až 40 centimetrů. Je to délka téměř zepředu dozadu, rozměry celé skříně totiž činí 475 × 440 × 200 mm.

T28 nabízí celem šest 3,5" interních pozic, dvě další 3,5" umožňující i montáž 2,5" disků díky redukci a dvě 5,25" pozice úplně nahoře pro mechaniky. Uchycení disků je dnes běžné lyžinové hot-swap s praktickým vyjímáním do strany. Samotná přední část skříně je ve vypnutém stavu značně konzervativní, založená na perforovaném plechu s I/O panelem nahoře. Po zapnutí se rozvítí dva 120mm rudé, zelené či modré ventilátory (dle výběru skříně). Ty doplňuje ještě jeden vzadu, v této barvě je pak vyvedená i část interiéru.

Samotný I/O panel, který zabírá jen několik centimetrů zcela nahoře nad 5,25" pozicemi, umožňuje připojení mikrofonu, reproduktorů/sluchátek, jednoho zařízení se sběrnicí USB 3.0 a tří USB 2.0. Mezi zajímavosti patří uchycení základní desky, které je provedeno z části jen po obvodu, a aby se deska neprohýbala, přidává Sharkoon i univerzální backplate (alespoň dle datasheetu).

Sharkoon T28

Tento koncept je na první pohled možná zbytečný, avšak po promyšlení vysvitne, že takto lze bez problémů měnit téměř všechny chladiče procesoru bez nutnosti desku vyjmout. Přijemnou drobností je také perforace pro hadice vodního chlazení u zadních záslepek a perforace vnitřních konstrukcí pro vedení kabelů mimo hlavní prostor skříně, čímž se sníží odpor pro protékající vzduch.

KL24

Sharkoon T28

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?