Hlavní navigace

Silverlight 2 hotov. Flash již není jedináčkem

15. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Díky technologii Silverlight 2 lze vytvořit webové aplikace pomocí celé řady programovacích jazyků. Jmenovitě Visual Basic, C#, JavaScript, IronPython a IronRuby. Oproti Flashi nabízí podporu i pro streamování videa ve vysokém rozlišení, poradí si s řadou síťových služeb a v neposlední řadě je možné využít technologie jako je Deep Zoom či ochranu obsahu pomocí Silverlight DRM.

Pokud Silverlight ještě nemáte, můžete si jej zdarma stáhnout na stránce www.silverlight.cz. Podporovány jsou operační systémy Windows, Linux i jablečný Mac OS X a jejich nejpoužívanější prohlížeče: Internet Explorer, Firefox a Safari.

Nejznámějšími weby používajícími Silverlight jsou zahraniční NBCOlympics.com (přenosy z Olympijských her v Pekingu) a český TV.HOKEJ.CZ. Jak již z názvů vytušíte, oba nabízejí zajímavá videa ze sportovní oblasti. Pokud holdujete heslu „sportem k trvalé invaliditě", jistě Vás více zaujme web www.popfly.com, kde si můžete jednoduše vytvořit vlastní webové aplikace či stránky v interaktivním prostředí Silverlightu.