Hlavní navigace

Silvestrovský vtípek Microsoftu: Hotmail lidem smazal e-maily

10. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří uživatelé bezplatných schránek Hotmailu se na přelomu roku setkali s několika problémy. Z celého světa chodily ohlasy, že lidé ztratili důležité archivované zprávy. Microsoft chybu brzy přiznal a opravil. Celkem prý bylo postiženo 17 355 účtů, ale veškerá pošta měla být obnovena.

Jenže panika se po vysvětlení Microsoftem šířila dále. V první vlně totiž firma opravila pouze 16 035 schránek a zbývajících 1320 uživatelů si nadále stěžovalo. Automatický skript, který příchozí složky kontroloval, totiž přesunul reálné záznamy na serveru a uživatelům byly staré e-maily znepřístupněny. A k tomu jim ještě na hlavní stránce visela hláška „Vítejte v Hotmailu“ (jako kdyby založili čerstvý účet).

Mé dvě schránky mezi těmi postiženými nebyly, ale na Nový rok mi zase celý den nefungoval online klient Live Messenger, který je v Hotmailu rovněž přítomen. Někteří se ale setkali s mazáním zpráv při stahování pošty pomocí POP klientu.

Vy jste se s něčím podobným setkali? Kdybyste také měli nějaký problém, mrkněte na odkazy a doporučení Microsoftu (ve spodní části článku, samozřejmě v angličtině).

Zdroj: Windows Team