Hlavní navigace

Síť AirDrop v iOS 7 funguje jen na poslední generaci zařízení. Proboha proč?

11. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tim Cook si na včerejší konferenci tropil legraci z Androidu, protože je roztříštěný. Na stovkách milionů zařízení najdete x různých verzí systémů, často bez naděje na nápravu. Sám Apple ale ignorantsky přinese všechny novinky v čerstvém iOS 7 jen někomu. Ač samotný systém podporuje iPhone 4, iPod Touch 5. generace, iPad 2 a iPad Mini včetně nástupců, funkci AirDrop nepochopitelně dostane jen poslední generace zařízení.

Apple AirDrop nebude na starších zařízeních dostupný
Apple AirDrop nebude na starších zařízeních dostupný (foto: Apple)

AirDrop je mikrosíť pro posílání souborů mezi dvěma zařízeními. Už funguje v dospělém OS X, teď se dostane i do mobilního systému. S přáteli si díky ní můžete jednoduše posílat fotky, videa, kontakty a další data dostupná přes systémové sdílení. Soubory se posílají přes Wi-Fi nebo Bluetooth, není přitom třeba zařízení složitě párovat. Dokonce si můžete nastavit viditelnost a nechat si poslat soubory od lidí, jenž nemáte v kontaktech, ale jsou zrovna poblíž. Všechny transfery samozřejmě musí druhá strana ručně přijmout.

CS24

 

Jednoduchá a užitečná funkce ale bude fungovat jen na iPhonu 5, iPodu Touch 5. generace, iPadu 4 a iPadu Mini. Šifrovaný bezdrátový přenos jistě není výpočetně tak náročný, aby jej nezvládly i starší zařízení. Zvlášť, když iPad 2, iPad 3 a iPhone 4S mají stejný nebo lepší čipset jako podporovaný iPad Mini a iPod Touch 5G. Tohle bylo od Applu podlé.

  • Apple A5: iPad 2, iPhone 4S, iPod Touch 5G, iPad Mini
  • Apple A5X: iPad 3
  • Apple A6: iPhone 5
  • Apple A6X: iPad 4