Hlavní navigace

SKiD Racer: pořádná 3D pařba pro prohlížeče

19. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

A máme tu další důkaz, že hraní plnohodnotných 3D her v prohlížečích není žádné sci-fi. Na technologii WebGL přijíždí pecka SKiD Racer. Tentokrát to není o ničem jiném, nežli o závodění na okruzích. Nudit se ale nebudete, protože budete moci vyžívat všemožných bonusů, které soupeřům jízdu pořádně znepříjemní. Na realitu se tedy ani omylem nehraje. Ke zprovoznění vám stačí obyčejný webový prohlížeč (v tomto případě Chrome, viz dále), jen by vám měla fungovat hardwarová akcelerace.

Z podstaty věci vůbec nepotřebujete Chrome, hra musí běžet všude, kde je WebGL podporováno. Přesto si z Internetového obchodu Chrome můžete aplikaci nainstalovat. V nové kartě se vám pak objeví zástupce, která vás ovšem po aktivaci pouze přesune na webovou stránku, konkrétně na adresu skid.gamagio.com/play. Kupodivu se do hry nedostanete, dokud se nepřihlásíte ke svému účtu u Googlu. Potvrdíte propojení a pak teprve můžete vstoupit.

Když se pokusíte SKiD Racer spustit třeba ve Firefoxu, omluví se vám s tím, že potřebujete Google Chrome, případně Internet Explorer s Chrome Frame. Umělé omezení? Vypadá to tak, vzhledem k tomu, že na tvůrce v popisu hrdě hlásá použití HTML5 a WebGL. Z technického hlediska by vůbec neměl být problém tohle dílko rozjet v jiných prohlížečích. Naneštěstí tenhle přístup otevřeným technologiím podtrhává nohy.

Zdroj: FavBrowser.com

Byl pro vás článek přínosný?