Hlavní navigace

Škoda Octavia 2017: Facelift se světly ve stylu Mercedesu byl odhalen

27. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Škoda Octavia pro rok 2017 výrazně změní podobu. Omlazené provedení třetí generace dostalo také vylepšený interiér, úspornější motory a nové systémy. První zájemci si budou moci novou verzi Octavie objednat už během listopadu. Hotové vozy ale nedorazí do showroomů dříve než začátkem příštího roku.

Facelift přinesl především přepracovaný design. Octavia 2017 má dělená hlavní světla, která mohou být kompletně diodová. Jiný je také přední nárazník nebo koncové svítilny. Celkově se vzhled Octavie přiblížil modelu Superb. Více prozradí první oficiální fotky a video, které najdete pod článkem.

V interiéru můžeme očekávat nové materiály a jiné barevné kombinace. Přicházejí rovněž další drobnosti v podobě například ambientního osvětlení nebo nového multimediálního systému s dotykovým displejem o úhlopříčce 9,2 palce.

Paleta motorizací nabídne objemy 1,0 až 2,0 litru, respektive spektrum výkonu v rozmezí od 62 kW (84 k) do 135 kW (184 k). Na vrcholu prozatím stojí benzinový čtyřválec 1.8 TSI a dvoulitrový diesel, zájemci o RS si musí ještě počkat. Samozřejmostí je i pohon všech kol, určený zatím pro nejsilnější motorizace, a automatická převodovka DSG.

Pokračování na Autobible.cz.

Autor článku