Hlavní navigace

Skoro jako tištěný papír A4. PocketBook představí ohebnou 13,3" čtečku s e-inkem

2. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

PocketBook představil prototyp čtečky CAD Reader Flex. Už název prozrazuje, že nejde o další variaci na populární Kindle, ale zařízení pro profíky. Těm nabídne vlastnosti podobné skutečnému papíru, ale s tou výhodou, že na jednom zařízení mohou těch papírů několik tisíc.

PocketBook CAD Reader Flex

Čtečka má 13,3" flexibilní e-ink displej (nedotykový) s poměrem stran 4:3 a rozlišením 1600 × 1200 px. Celé zařízení je tak velké přibližně jako papír formátu A4, rozlišení slibuje tiskovou kvalitu 150 dpi. Zařízení je určené hlavně pro projektanty, práci s grafy, tabulkami a nákresy. Pro čtení knih je už zbytečně velká a hlavně nejspíš bude dost drahá.

PocketBook CAD Reader Flex PocketBook CAD Reader Flex

O ceně ani dostupnosti ale zatím výrobce nehovoří, produkt je stále ještě prototypem. Proto nám chybí přesnější údaje. Podle PocketBooku je uvnitř (neznámý) dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz, 512 MB RAM a 8GB úložiště. K síti nebo ostatním zařízením se připojí přes Bluetooth nebo Wi-Fi.

 

Otázkou také bude prezentovaná ohebnost. Zařízení má flexibilní displej, Flex se dostal i do názvu, na prvních renderech vypadá čtečka prohnutě, ale výrobce zároveň mluví „gumovém pouzdře zaručující čtečce odolnost proti ohnutí“. Více budeme vědět, až se představí produkční verze.

Zdroj: TZ PocketBook