Hlavní navigace

Skříň pro pořádný průvan

17. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová skříň Zalman GS1200 mířící do vyššího segmentu trhu je vyvedena v celočerném provedení a disponuje třemi 5.25" a šesti 3.5" pozicemi. Disky jsou uchyceny bezšroubovým systémem a součástí příslušenství je hot swap modul s konektorem SATA 3 Gb/s, díky němuž stačí disky jen zasunout do připravených „kastlíků.“

Zalman GS1200 HDD

Na víku skříně se nachází 3.5" dokovací stanice, která slouží k rychlému zapojení a odpojení pevného disku v případě, že jej potřebujete často přenášet. Plocha před ústím je pokryta tkaninou, takže nedojde k poškození skříně při manipulaci s pevným diskem.

Zalman GS1200 dokovací stanice

Chlazení je řešeno předěvším dvěma 200mm ventilátory. Jeden je umístěn v levé bočnici a slouží k nasávání chladného vzduchu, druhý se nachází ve víku skříně za dokovací stanicí pro pevné disky a vyfukuje ohřátý vzduch ven. Chlazení doplňují dva 92mm ventilátory s LED podsvícením a prachovým filtrem v čelním panelu a jeden zadní 120mm ventilátor, vyfukující vzduch ven ze skříně.

Zalman GS1200

Na I/O panelu umístěném na víku skříně, můžete nalézt jeden konektor USB 3.0 a tři USB 2.0. Dále je zde výstup na sluchátka, vstup na mikrofon a jeden port e-SATA. Samozřejmě panel doplňují tlačítka pro spuštění a restartování počítače.

Zalman GS1200 IO panel

Jak je již dnešní módou, zdroj je umístěn v oddělené tepelné zóně na dně skříně spolu s trojicí disků. Snadná instalace komponent a široké možnosti cable managementu zaručují otvory v plechu, na který se montuje základní deska.

Zalman GS1200 side

Na zadním panelu skříně nenalezneme nic zvláštního. Je zde perforace pro ventilátor, zdroj a předvrtané otvory pro hadice vodního chlazení.

Zalman GS1200 back

KL24

Rozměry skříně 260 (Š) × 570 (V) × 640 (H) mm ji dovolují ponechat rovných 35 cm volného prostoru pro grafickou kartu a celková váha je značných 12,4 kg. Více informací na stránkách výrobce. Skříň má stát 185 eur.

Zdroj: Zalman, techpowerup.com

Byl pro vás článek přínosný?