Hlavní navigace

SkyDrive: „iCloud“ od Microsoftu opustí Silverlight a přechází na HTML5

22. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po ohlášení iCloudu od Applu dal o sobě vědět i SkyDrive. Jedná se o synchronizační službu Microsoftu, která nakonec sjednotila Live Folder, Sync a Mesh nabízí zdarma 25 GB prostoru pro cokoliv. Pokud zde máte dokumenty, můžete je rovnout upravit. Fotografie, videa zase zobrazí. Vše v rámci prohlížeče.

Přičemž data zde můžete sypat klientem Windows Live SkyDrive, který je dostupný pro Windows a Mac OS X. Očekává se také plnohodnotná verze pro Windows Phone (přijde s Mangem).

Microsoft nyní ohlásil několik potěšujících novinek. Každý soubor už může mít 100 MB (předtím jen 50 MB), ale hlavní je přechod z rozhraní Silverlight k HTML5 a CSS3. Firma tvrdí, že reakční doby při prohlížení souborů se sníží z jednotek sekund na milisekundy.

" frameborder="0" height="349" width="560">

CS24

Nárůst rychlosti je opravdu znát. Lépe se také pracuje z předělanými galeriemi fotografií. A videa, která jsou ve formátu H.264, jsou přehrávána skrz HTML5. Zřejmě jedinou komponentou, která ještě Silverlight používá, je dialog pro nahrávání souborů. To ale můžete obejít nainstalování aplikace na desktop.

Popis dalších novinek (lepší integrace ve Windows 7), práce se skupinami, fotografiemi atd. najdete na blogu Microsoftu. V něm se také dočtete, že ne všechny součásti stihli přepracovat. Týká se to právě uploadu souborů, ale také vytváření alb, přejmenování souborů, sdílení a udílení práv. Ale i na tyto funkce brzy dojde.