Hlavní navigace

SkyDrive možná dostane přehrávač hudby, jako má Google Play Music

4. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Liveside.net zkoumal kód na stránkách skydrive.com a našel řetězec textu týkající se hudební přehrávače a dokonce i ovládací prvky ve stylu Metra. To nám dává naději, že Microsoft ve svém cloudovém úložišti chystá nějaké velké změny. Už před časem se totiž pochlubil, že u hudebních souborů dokáže zobrazovat obal (cover) písniček.

SkyDrive jako úložiště hudby

Samotné přehrávání MP3 ani WMA ale zatím není možné, což jsme na Cnews kritizovali hned při uvedení nového SkyDrivu. Soubor s hudbou se prostě stáhne do počítače, místo aby Microsoft nasadil nějaký přehrávač, ideálně v HTML5. To se možná brzy změní.

 

Ve skutečnosti by nás přehrávač ve SkyDrivu příliš nepřekvapil. Když v Redmondu ohlásili spuštění staronové služby Xbox Music, plánem na příští rok měla být funkce Cloud Storage. Podle popisu jde o kopii iTunes Music Match a Google Music. Aplikace oskenuje vaši hudební sbírku a porovná s katalogem Xbox Music. Pokud by se daná skladba v placené nabídce neobjevila, přes Cloud Storage by se soubor nahrál třeba na SkyDrive a pak by byl dostupný odkudkoliv s připojením k internetu. Pokud dané album v Xbox Music je, nic se nahrávat nemusí, ušetří se datový provoz a na straně uživatele bude hudba vypadat jako zakoupená/zapůjčená.

Zdroj: Liveside.net