Hlavní navigace

Názor k článku Skylake-X má mnohem víc jader, než se čekalo. Intel uvede Core i9 s 14, 16 a 18 jádry od Radek Holeček - Nikoho nezajímá proč. Každého zajímá, jestli něco funguje...

  • 29. 5. 2017 22:19

    Radek Holeček

    Nikoho nezajímá proč. Každého zajímá, jestli něco funguje nebo ne. A skutečnost je taková, že naprostá většina aplikací má s více jádry dost problém.
    Vy se na to díváte, že Intel je ten zlej, protože navyšoval výkon jen o pár % ročně. Ale co se na to podívat opačně? Intel je ten hodnej, co nás nenutil upgradovat, co nutil tvůrce programů optimalizovat a ve výsledku nám tím šetřil prachy. Ano, teď se rozjedou závody v počtu jader, programátoři toho začnou zneužívat a my budeme muset upgradovat jen proto, že nové verze programů budou náročnější.
    Když si vezmu, kolik peněz jsem dal za procesory na počátku tisíciletí a jak rychle jsem je střídal (Duron 700, Duron 1300, Athlon XP 2700+, Athlon 64 x2 3000+), tak nejlepší kup byl před 6 lety, kdy jsem si za necelých 4,5 tisíce koupil i5 2500K. Mám Intelu nadávat, že ten procák je stále dobrej?