Hlavní navigace

Názor k článku Skylink spouští placené pozemní vysílání v DVB-T2, nabídne Novu a Primu v HD a osm dalších stanic od nfsmaniac - A co další parametry tohoto výkvětu? Pouhá znalost...

  • 2. 10. 2020 16:46

    nfsmaniac

    A co další parametry tohoto výkvětu? Pouhá znalost rozlišení vytržená z kontextu všeho ostatního neříká o kvalitě vůbec nic. Celé DVB-T2 je jako zlý sen. Oproti DVB-T kvalitativně docela sešup. Hlavně že mají hesla do prezentací. Máme 50 sn./s, máme SD+. Snížili datový tok tak na třetinu DVB-T, o trochu navýšili rozlišení a zdvojnásobili počet snímku. Výsledek? Hnus, na který by byl krátký i VVC (H.266). O zvuku už se raději nebudu ani vyjadřovat, to je tragédie ještě větší, trhá to uši. Nepochopil jsem, proč jsou na jednu stranu megalomanští a pokrokoví s nasazením 50p plošně a zároveň se muselo nezdravě šetřit i na zvuku.

    Vážně by mě zajímalo, kdo za toto bude ochotný platit. Pro srovnání, servisní poplatek Skylinku, za který je soustavně kritizován, na satelitu je aktuálně 119 Kč/měsíc. Anténa+ bude stát 125 Kč/měsíc. Přitom kvalitativní rozdíl mezi DVB-T2 a DVB-S2 je propastný. Brutálně.