Hlavní navigace

SkyMail: Češi mají konkurenci Office 365 a Google Apps

10. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnosti Kerio Technologies, České Radiokomunikace a Primoco Investments dnes uvedly novou poštovní službu SkyMail.io. Jde o placený balíček s e-mailem, kalendářem, úkoly a kontakty, tedy tradiční kombinace PIM. SkyMail funguje pod vlastní doménou, kterou si můžete nechat rovnou také nechat zaregistrovat.

Služba cílí hlavně na menší a středně velké firmy, ale je vhodná i pro domácí uživatele, kteří chtějí důstojnější adresu a lepší garanci, než nabízí Seznam, Centrum nebo třeba bezplatný Gmail a Outlook.com.

SkyMail.io

SkyMail má v základu 25GB schránku, dostupná je i mobilní verze, ale také přístup skrz IMAP či Exchange ActiveSync. Tvůrci se chlubí propracovanou antivirovou a antispamovou ochranou. A kolik služba stojí? Měsíční paušál na jednoho uživatele je 5 eur (130 Kč).

 

Jde v podstatě o cloudovou verzí Keria Connectu 8, pro který musíte mít vlastní mailový server. Pošta ve SkyMailu je hostovaná vzdáleně. Nabízí se otázka, jestli Kerio zvolilo správnou cenotvorbu. Konkurenční hostovaný e-mail Exchange Online od Microsoftu stojí 3,30 eura na měsíc (případně Office 365 za 4 eura) a základní Google Apps pak také 4 eura. Office 365 i Google Apps už v sobě navíc obsahují webovou kancelář a sdílený diskový prostor pro cokoliv. SkyMail nic z toho nemá.

Byl pro vás článek přínosný?