Hlavní navigace

Skype 5 pro Android bude slídit ve vašem adresáři, najde připojené přátele

24. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Každou chvíli vychází nějaký Skype a tentokrát řada vyšla na pátou verzi pro Android. Komunikátor se chlubí především snadným propojením s adresářem ve vašem telefonu. Po propojení tak najdete kontakty, které službu také používají a které by vás logicky měly zajímat. V nadcházejících měsících vás Microsoft požádá o ověření telefonního čísla.

Tip: Skype 5.0 pro iPhone bude vypadat jako varianta pro Windows Phone

K čemu to bude? Mělo by být přece použito k tomu, aby vás přátelé snáze našli, až sami propojí Skype 5.0 se svým adresářem. Aplikace bude prý dokonce časem automaticky zkoumat, jestli se některý z vašich kontaktů k síti nepřipojil. Pokud se ke Skypu přihlašujete pomocí účtu Microsoft, budou vyhledáni také připojení přátelé z adresáře ve službě Outlook.com.

 

Jestliže se vám spojení s adresářem nelíbí, pak jej prostě vypnete v nastavení. Ani telefonní číslo nikomu odevzdat nemusíte a na profilu viditelné nebude. Uživatelé Androidu se popsaných novinek dočkali jako první. Microsoft slibuje, že dorazí i na ostatní platformy, časový plán ale nezveřejnil, takže si budeme muset počkat.

Zdroj: Skype Blogs