Hlavní navigace

Skype 6.6 pro iOS zlepšuje multitasking. Umožňuje mj. vytvářet události z chatu

24. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uvolnil Skype 6. 6 jak pro iPhony, tak pro iPady. Co přináší? Bere v potaz potřebu naši přirozenou multitaskingu, což v podání komunikátoru vypadá tak, že můžete přímo z chatů zakládat události v kalendáři, vyvolávat hovory a vyhledávat místa na mapách. Jednoduše to funguje tak, že klient v chatu detekuje adresu, telefonní číslo nebo informace o setkání.

 

Umožní vám pak provést patřičnou akci, tedy můžete na dané číslo rovnou zavolat, založíte událost v kalendáři, případně se na mapě podíváte, kde se nachází místo, o němž vám váš kamarád psal. Všechno názorně předvádí video, viz níže, takže novinky myslím není třeba dále komentovat, snad až na to, že není úplně jasné, jestli lze volat pouze prostřednictvím Skypu, kde byste tedy potřebovali patřičný kredit, nebo využijete i systémové volání a svůj mobilní tarif. Spíše to vypadá na první možnost.

Také když přidáte událost do kalendáře, v poznámce bude uložena adresa příslušného chatu, takže pokud zapomenete, snadno se zase uvedete do kontextu. Další zastávkou v cestě za lepším multitaskingem je možnost snadného vracení se do probíhajících audio či video hovorů nebo chatů. Pokud odejdete z hovoru, vrátíte se klepnutím na zobrazený pruh patřící Skypu.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Zdroj: Skype Blogs