Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Skype 6.6 vyšel ke stažení. Opět ladí videovzkazy a řeší spousty nedodělků. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 3. 2013 15:17

    del42sa (neregistrovaný)

    Také se obávám, že problematika použití GDDR5 paměti jako "operační systémové paměti" není tak černobílá jak se zdá. Důvodem jsou vysoké latence, dvojnásobný počet vodivých drah, omezená vzdálenost od řadiče, nároky na velikost die, počet pinů, atd.


    "The GDDRx interface is designed for direct point to point transfers between the memory controller and RAM chip over very short distance and a single 32-bit channel. DDRx is designed for a multi load bus over a much longer distance over a wider 64-bit channel with multiple junctures like the DIMM socket solder points, DIMM/socket contacts and varying numbers of RAM chips. DDRx needs to allow greater tolerances for capacitve load, reflections and attenuation causing interference and clock skew. GDDRx trades versatility for performance"


    dobře je to popsáno tady : http://www.techspot.com/community/topics/whats-the-difference-between-ddr3-memory-and-gddr5-memory.186408/


    http://www.overclock.net/t/855871/why-arent-there-sticks-of-ddr5-ram


    http://www.extremetech.com/computing/81778-gddr5-memoryunder-the-hood


    proto se spíše kloním k řešen jaké popisuje vitpesek. Tedy GDDR5 přídavná slot jen pro GPU ( případně formou sideportu/GDDR5 čipu v rámci balení ) protože jakkoliv by použití GDDR5 bylo výhodné pro GPU, stejně tak by "cripplilo" výkon běžných aplikací na CPU vysokými latencemi....



    U PS4 to zřejmě až tak nevadí, protože konzole je určena k jedinému hodně specifickému úkolu a to je hraní her, zatímco běžný počítač je něco jiného a přijde mi poměrně nelogické dávat do notebooku nové CPU, které má mít vyšší výkon než jeho předchůdce a v zápětí "cripplit" jeho výkon jen kvůli lepšímu skóre grafické karty ?