Hlavní navigace

Skype 7 přežije 1. září. Microsoft prodloužil jeho životnost

7. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno Microsoft oznámil, že se životnost Skypu 7 nachyluje ke konci. Od 1. září už tradiční verze komunikátoru neměla fungovat, firma již ostatně začala starší instalace převádět na Skype 8. Jenomže tento klient je úplně předělaný a nenabízí tolik funkcí jako předchůdce, což se pochopitelně nelíbí každému. A tak se stalo něco nečekaného.

Sice poněkud skrytě (na fóru podpory), přesto Microsoft řekl, že na základě zpětné vazby se rozhodl prodloužit životnost tohoto produktu, jak si všiml Brad Sams. První zářijový den tak nebude dnem, kdy přestane fungovat Skype 7. Žádné konkrétní datum ukončení podpory tohoto produktu nicméně nebylo stanoveno – aspoň ne veřejně.

CS24

Pokud se na Skype 7 spoléháte, můžete ho tak ještě nějakou dobu používat. Počítám, že prodloužení o měsíc by nemělo smysl, takže podle mě aplikace získala minimálně dalšího půl roku navíc. Možné více, možná ovšem méně. Mezitím bude Microsoft pracovat na tom, aby do nového klienta doplnil žádané funkce. V létě v něm chce poprvé nabídnout integrované nahrávání hovorů, které jsme si už zkusili.

Tak tohle už neplatí… Tak tohle už neplatí…

Dle mé zkušenosti nicméně Skype 7 při každém spuštění stejně vyzývá k aktualizaci. Tuto žádost musíte pokaždé manuálně odmítnout. Starší klient se už navíc z oficiálního webu stáhnout nedá, štěstí ale můžete zkusit na různých stahovacích službách jako Filehippo.