Hlavní navigace

Stojíte o konverzace ve vlastních oknech? Můžete je testovat ve Skypu ve Windows 10

24. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Testování slíbené funkce se rozjelo. Rozdělení chatů do vlastních oken bude novým přídavkem ve Skypu, na který už nebudou dlouho čekat ani ti, kdo používají stabilní verzi klienta.
Chyběl vám ve Skypu 8 režim rozdělení do více oken?

Nový klient shromažďuje v jednom okně všechno, tedy primárně seznam kontaktů i samotné konverzace. Microsoft dříve přislíbil, že nový Skype vybaví nejžádanějšími funkcemi, které jsme znali ze Skypu 7. Připomínám, že ten v listopadu definitivně končí.

Možnost rozdělit komunikátor do více samostatných oken se v testovací verzi konečně objevila, byť pouze ve variantě pro Windows 10 (Skype 8.33.76.40/14.33.40.0). Režim aktivujete v hlavní nabídce. Není co dodat, každou konverzaci zkrátka můžete přesunout do vlastního okna, což vám umožní přepínat se mezi nimi zkratkou Alt+Tab. Pokud po tom netoužíte, nic se pro vás nemění.

KL24

K tématu: Skype 8 nabídne pokročilejší správu stavových zpráv a jasnější indikaci aktivity

O možnosti návratu režimu více oken se v srpnu zmínil Peter Skillman, hlavní designér Skypu. Tehdy vyšlo najevo, že Microsoft zkouší různé koncepty, přičemž nakonec si zřejmě na základě zpětné vazby vybral ten nejjednodušší. Doufejme, že bude cílová skupina spokojena. Jakému řešení navigace dáváte přednost vy? O své názory se s námi podělte v diskuzi.

Ve Windows 10 můžete v testovacím vydání Skypu zkoušet rozdělení do více oken Ve Windows 10 můžete v testovacím vydání Skypu zkoušet rozdělení do více oken

Byl pro vás článek přínosný?