Hlavní navigace

Skype bude dostupný ve Wordu a PowerPointu Online, nikoli však v Excelu

21. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V nyní již smazaném příspěvku na jednom ze svých blogů Microsoft popsal funkci, která se nezadržitelně a nepopiratelně blíží. Revoluci nepřinese. Pokud používáte Outlook.com, pak je vám patrně známo, že v okně s poštou můžete vyvolat postranní panel s chatem. Chatovat lze také v sesterských webových aplikacích, a sice v Lidech, Kalendáři a OneDrivu.

 

Skype se nicméně zatím neobjevuje v prostředí při prohlížení a psaní dokumentů, k němuž je jen krůček – do aplikací Office Online se přepnete pomocí nedávno předělané nabídky vedle loga služby Outlook.com. Zanedlouho se chat objeví také při editování dokumentů na webu, což bude vítaná novinka. I v Dokumentech Google můžete chatovat se spolupracovníky.

Funkce usnadňuje spolupráci a nedává žádný smysl, že dosud část webových aplikací od Microsoftu Skypem vybavena byla, zatímco druhá příbuzná část nikoli. Chatování kupodivu nebude dostupné ve všech aplikacích, jmenovitě Excel a OneNote budou mít smůlu – chatovat budeme pouze z Wordu a PowerPointu. Kdy přesně, to nevíme.

Skype bude dostupný v Office Online
Skype bude dostupný v Office Online | Foto: Microsoft

Zdroj: Microsoft via SuperSite for Windows

Byl pro vás článek přínosný?