Hlavní navigace

Skype i Twitter s novými řediteli, firmy mění strategie

5. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do čela Skypu míří Tony Bates, současný vice prezident síťové jedničky Cisca. Na pozici CEO nahradí dosavadního výkonného ředitele Josh Silvermana, který Skype řídil dva a půl roku. Během svého působení byla firma osamostatněna od aukčního portálu eBay a větší část byla prodána skupině investorů. V tuto chvíli vlastní asi 65 % Skypu, eBay si ponechal 35 %.

Na konci prázdnin se spekulovalo, že by Skype mohlo odkoupit právě Cisco. Myslím, že o těchto dvou gigantech neslyšíme naposledy.

Svého CEO mění také mikroblogovací síť Twitter. Jeden ze zakladatelů a současný výkonný ředitel Evan Williams na svém postu končí a nahradí jej operační ředitel (COO – Chief Operatin Officer) společnosti Dick Costolo. Williams všad své dítě neopouští úplně, jen se zaměří na produktovou strategii.

Na svém blogu prozradil, že dnech už v Twitteru pracuje 300 lidí, zatímco v roce 2008, kdy do funkce nastupoval, to bylo pouze 20. Také se počet příspěvků za den zvýšil z 1,25 milionu na 90 milionů a počet registrovaných uživatelů za 3 milionů na 165. Williams vybudoval velkou internetovou firmu, Na Costolovi bude, aby konečně začala vydělávat.

Zdroj: Yahoo News, Twitter