Hlavní navigace

Skype má u nás 3,2 milionu uživatelů. Používá jej téměř polovina českých surfařů

26. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

NetMonitor, nejdůležitější tuzemský nástroj pro měření internetové návštěvnosti, do svých statistik nově zahrne i data z desktopových aplikací. První zástupcem se stal komunikační klient Skype, jenž se dostal do srpnového reportu. Podle NetMonitoru jej během měsíce alespoň jednou využilo 3,16 milionu reálných uživatelů (RU) z celkového počtu 6,56 milionu surfařů. Zásah je tedy lehce přes 48 %.

Skype má v aplikaci takovou nádhernou reklamu
Skype má v aplikaci takovou nádhernou reklamu

Jednou týdně Skype použilo (mělo spuštěno) 2,44 milionu RU, denně 1,36 RU. V pracovní den to dělá 1,5 milionu a o víkendu 1,16 milionu RU. K čemu tato čísla jsou? Stejně jako ostatní statistiky NeMonitoru slouží inzerentům k tomu, aby věděli, jak velkou cílovou skupinu zasáhnou a kolik provozovatelům zaplatit.

 

Z reportu ale nevyplývá, kolik má Skype zaregistrovaných účtů. Více než tři miliony reálných uživatelů je odhad. Jeden počítač s jedním účtem na Skypu může využívat více lidí, ti se ale započítají zvlášť. NeMonitor navíc bere v úvahu jen desktopové aplikace, ale nikoliv mobily a tablety. Ty totiž ještě reklamu ani neobsahují.

Zdroj: NetMonitor