Hlavní navigace

Skype možná z hovorů odstraní zvuk, který vydává psaní na klávesnici

18. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak začíná každý hovor na Skypu, to všichni dobře víme. (Nápověda: málokdy k prvním slovům patří pozdrav.) Kvalitou ale celkově bez problému předčí např. běžné hovory, které vedeme přes mobilní či pevné telefonní sítě. Navíc se Skype časem naučil dost šetřit, takže se spokojí i s pomalým připojením. Pořád se ale potýkáme s řadou nežádoucích zvukových efektů, které mikrofon zaznamená v našem okolí.

Proto jsme docela zvědaví, jestli Skype zvládne odfiltrovat psaní na klávesnici. Před pár dny se o této možnosti na tiskové konferenci ve Stockholmu zmínil zástupce provozovatele. Microsoft v tuto chvíli nad filtrováním zvuku pouze uvažuje. Technologii nicméně redmondský gigant vlastní. Použil ji totiž ve firemním komunikátoru Lync. A podle všeho funguje nad očekávání dobře. Nemusíte ani nic zapínat, filtrování probíhá zcela automaticky.

 

Vůbec nejhorší je, když někdo použije integrovaný mikrofon v těle notebooku. Tam se pak zvuky klávesnice rozléhají tak dokonale, že se špatně soustředíte na konverzaci samotnou. Konkurenční služba Hangouts určitým stupněm filtrování zvuků psaní na klávesnici disponuje, ale nejedná se o zcela dokonalý výsledek. Microsoft má zřejmě v rukou lepší technologii. Tak aby si ji nenechal jen pro sebe a firmy.

Zdroj: The Next Web via WinBeta