Hlavní navigace

Skype nám v budoucnu nabídne obraz ve 3D. Zdržuje ho hardware

30. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Telefonování je nuda, videochat je nuda, i textové chaty dobře známe, tak co s tím? Pokud vás současné technologie neberou, nezoufejte, populární komunikátor pro vás připravuje lék. Mark Gillett z divize Skype v Microsoftu se v rozhovoru pro BBC nechal slyšet, že vývojáři pracují na 3D videohovorech. To sice neznamená, že technologie bude za několik měsíců připravená k ostrému nasazení, ale do budoucna s touto eventualitou musíme počítat.

Tip: Vyzkoušeli jsme Skype v prohlížeči. Jaká je integrace s Outlook.com?

O experimentech jsme se dozvěděli v roce, kdy služba slaví deset let existence. V současnosti se ale největší překážkou nezdá být software. Naopak, zatímco Skype je na třetí rozměr teoreticky připravený, uživatelé doma nemají kamery ani obrazovky, které by 3D podporovaly. A bude ještě dlouho trvat, než se širšího rozšíření dočkáme. U obrazovek pořád řešíme, jak 3D elegantně vyřešit. Speciální brýle kvůli videochatu nosit nebudeme.

Ani technologie pro 3D bez brýlí není dokonalá. Ke snímacímu zařízení, navíc cenově dostupnému, máme také daleko. Počkejme si, co přinese budoucnost. Taavet Hinrikus, první člověk který na komunikátoru pracoval, v rozhovoru pro BBC vyjevil svůj názor, podle něhož se společnost v poslední době zapomíná soustředit na samotný produkt. Místo toho ji zaměstnává restrukturalizace a starosti o to, kdo ji koupí či prodá.

 

KL24

Podle Hinrikuse by se Skype měl opět zaměřit na to, aby poskytoval nejlepší možné služby v oblasti komunikace. V oblasti stále důležitějších mobilních zařízení vládne Whatsapp či Viber, tak je na čase zaútočit. Souhlasíte s Hinrikusem?

Zdroj: BBC via Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?