Hlavní navigace

Skype pro Desítky konečně podporuje posílání SMS přes vlastní bránu

11. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skype se naučil překládat mluvenou  japonštinu, ale také se dočkal několika novinek ve verzi pro Windows 10. Tento klient se nedávno zbavil nálepky Preview, což vlastně Microsoft dříve naznačil. Skype pro Windows 10 se tak naučil přijímat a posílat SMS z počítače, což se bohužel zatím klienty pro jiné platformy nenaučily. Víme aspoň to, že podpora pro Android v plánu je.

Kromě integrace SMS se ale klient včera dočkal dalšího balíku novinek. Skype 11.13 mění způsob propojení adresáře s aplikací Lidé, které sama slouží jako adresář s tím, že v ní vidíte kontakty z různých služeb. Mělo by být snazší najít společné kontakty, které již v adresáři máte.

KL24

Skype 11.13 pro Windows 10 Skype 11.13 pro Windows 10

Především však přibylo vyhledávání v chatech, dále klávesové zkratky a podpora pro posílání SMS skrze vlastní bránu za koupený kredit. (Neplést s posíláním SMS prostřednictvím spárovaného smartphonu s Windows 10 Mobile.) Videohovory nové nejsou, bylo ale přepracováno uživatelské prostředí při videovolání ve skupině.

Možná nejzajímavější je možnost měnit zvuková a obrazová zařízení během hovoru. Pokud připojíte mikrofon nebo webkameru, můžete tato zařízení rovnou používat, i když si už s někým voláte. Desítkový Skype dospívá, stále však nevím, jestli bych jej někomu doporučil jako náhradu za desktopového klienta. Myslíte, že už nastal ten čas, nebo je raději lepší počkat?

Byl pro vás článek přínosný?