Hlavní navigace

Skype pro Osmičky podporuje video ve vysokém rozlišení. Omezeně

4. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z divizí Microsoftu vydala další verzi populárního kecálka pro dotekové obrazovky. (Hádejte, která to byla.) Skype pro Windows 8 je nyní především vybaven podporou vysokého rozlišení. Pokud pouze telefonujete bez obrazu, vylepšení neoceníte, v opačném případě si snadno všimnete kvalitnějšího videa – musíte být ovšem vybaveni příslušným hardwarem a rychlou přípojkou k internetu. Není ale všechno růžové a prvotní podpora funguje následovně.

Obraz lze odesílat v rozlišení „pouze“ 720p, přijímat můžete nicméně i skutečné vysoké rozlišení 1080p. Jestli jsem si správně vyložil informaci o podpoře, vysoké rozlišení zůstává odepřeno Skypu pro Windows RT, zvládá ho jen edice pro Windows 8. Doufejme, že vylepšení budou časem následovat. Vývojáři dále vylepšili tzv. videozprávy. My jim říkáme raději videovzkazy, neboť jde skutečně o vzkazy.

 

Na rozdíl od běžných hovorů můžete někomu zanechat nahrávku a příjemce ji přehraje, až se připojí. Očekávávejte lepší stabilitu a spolehlivější zobrazování notifikací. Vyřešeny byly konkrétní problémy, k nimž patřilo padání aplikací při klepnutí na oznámení nebo pokusu o připojení. Microsoft naproti tomu stále nevyřešil skrývání vzkazů v historii chatu. Skype stáhnete z Windows Store.

Skype již omezeně podporuje video ve vysokém rozlišení
Skype již omezeně podporuje video ve vysokém rozlišení

Zdroj: Skype Blogs