Hlavní navigace

Skype spouští obchod a aplikacemi

26. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jde pouze o první krok, avšak webový adresář aplikací od třetích stran, které lze propojit se Skypem, najdete stránce shop.skype.com/apps. Přehledné rozdělení do kategorií nesmí v pořádném obchodě scházet, což ve vedení společnosti vědí. Docela hezky jsou zpracované jednotlivé položky, u nichž ikona napovídá, se kterými systémy doplňky hlásí kompatibilitu. Na Linux se zapomnělo, střídají se zde dva symboly – Windows a nakousnuté jablko.

Díky pokročilému filtrování vyberete aplikace v konkrétním jazyce, nebo třeba jen ty pro Windows. Ne za všechno se platí americkými dolary, najdete tu i zdarma dostupné kousky. Hodnocení uživatelů rovněž patří k základním stavebním pilířům podobných obchodů. Ale není vše dokonalé, Skype vás pokaždé přesměruje na domovskou stránku vývojáře. Chtělo by to ucelený prostor přímo v obchodě, abyste jej nemuseli opouštět. Prozatím schází i přímá integrace s programem.

Pruh s vybranými položkami vás upozorní na zajímavé doplňky. Nechybí zde nahrávací software nebo pomocníci pro sdílení obrazovky.

Zdroj: ReadWriteWeb