Hlavní navigace

Názory k článku Skype zase rozzlobil uživatele. Nutí jim bloatware

  • 3. 6. 2011 17:28

    Muad_Dib (neregistrovaný)

    Ano, manažéři Skypu mohou (dát) změnit protokol... a odstřihnout tak spoustu uživatelů starších verzí, o VoIP telefonech se „zadrátovaným“ protokolem skype ani nemluvě...

    Tento krok – a velký skok pro lidstvo – je důležitý hlavně z hlediska prosazení alternativ, protože jakmile lidé přesedlají na skutečně svobodné a otevřené alternativy, tak se Skype může jít i podělat, už to nezvrátí a další uživatele si nepřitáhne...

    Nezapomeňme také, že úplně svobodná náhražka Skypu je 1 z nejvyšších priorit Nadace svobodného softwaru.

    Protože co takového může nabídnout Skype navíc? I vyhledávání uživatelů ti hamižní kapitalisté prodali Fuckbooku (od 2. beta verze Skype 5.0), což bylo velice nemilé „překvapení“ pro mnohé uživatele, ta arogance Skypu je i dost popudila.

    Dříve nebo později by k tomu nejspíš stejně došlo, protože Microsoft by se snažil zneužívat monopolistického tlaku, ať už vůči newindowsovským OS, stolním i mobilním (Windows Phone).

    Mimochodem, česky se ten dotyčný soudruh píše Jefim Bušmanov.

  • 10. 6. 2011 20:57

    Faramir (neregistrovaný)

    Je mi v zásadě jedno, jestli klient bude open source nebo uzavřený, důležitá je funkčnost. Proto také používám oficiální klient Windows Live Messenger, protože je lepší než všechny svobodné alternativy dohromady. Ale uvítal bych klienta, který by uměl plnohodnotně (tedy stejné funkce jako mají oficiální klienti, hlavně hlasovou a video komunikaci) WLM, Skype a jako bonus bych uvítal Facebook chat. Jiné sítě nepoužívám. Proto mě štvou klienti pro linux, protože žádný z nich neumí to, co poslední Windows Live Messenger od MS. Jako nouzovka to postačí, ale když si ani nezavolám, je to k ničemu.