Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Skype zase rozzlobil uživatele. Nutí jim bloatware. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 3. 6. 2011 17:28

    Muad_Dib (neregistrovaný)

    Ano, manažéři Skypu mohou (dát) změnit protokol... a odstřihnout tak spoustu uživatelů starších verzí, o VoIP telefonech se „zadrátovaným“ protokolem skype ani nemluvě...

    Tento krok – a velký skok pro lidstvo – je důležitý hlavně z hlediska prosazení alternativ, protože jakmile lidé přesedlají na skutečně svobodné a otevřené alternativy, tak se Skype může jít i podělat, už to nezvrátí a další uživatele si nepřitáhne...

    Nezapomeňme také, že úplně svobodná náhražka Skypu je 1 z nejvyšších priorit Nadace svobodného softwaru.

    Protože co takového může nabídnout Skype navíc? I vyhledávání uživatelů ti hamižní kapitalisté prodali Fuckbooku (od 2. beta verze Skype 5.0), což bylo velice nemilé „překvapení“ pro mnohé uživatele, ta arogance Skypu je i dost popudila.

    Dříve nebo později by k tomu nejspíš stejně došlo, protože Microsoft by se snažil zneužívat monopolistického tlaku, ať už vůči newindowsovským OS, stolním i mobilním (Windows Phone).

    Mimochodem, česky se ten dotyčný soudruh píše Jefim Bušmanov.