Hlavní navigace

SledujuSeriály.cz: Česká pirátská strana provokuje dalším webem

20. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Odkaz není zločin.“ Pod tímto mottem už Česká pirátská strana spustila několik webů, které nabízí autorsky chráněný obsah, ale zároveň se pohybují v mezích zákona, neboť ten porušuje pouze sdílení, tedy fyzický akt nahrání díla na web. Šíření odkazu nebo přehrávače podle tohoto výkladu trestné být nemá.

Pirátskou novinkou je web SledujuSeriály.cz. Název odpovídá hlavnímu zaměření, najdete v něm formou integrovaných (embed) přehrávačů necelou stovku seriálů ke zhlédnutí. ČPS patří web, ale samotná videa pochází z hostingů třetích stran.

Sleduju seriály
Sleduju seriály

Stejným způsobem už ČPS v minulosti propagovala web PiratskeFilmy.cz. Jednalo se o klon Kinotipu, který byl loni kvůli autorskoprávním problémům odstaven a provozovatelé obviněni. V podobném duchu se nesl i TipNaFilm.cz, který místo přehrávačů nabízel odkazy na souborová úložiště. Web uvedený před rokem a půl se ale od té doby nikam nepohnul. Stále je na něm několik měsíců starý obsah. Poslední kratochvílí byla filmová sociální síť Moviehome.cz, která už pro změnu vůbec nefunguje. Jediným aktivním webem tak zůstává zrcadlo (mirror) The Pirate Bay na adrese tbp.pirati.cz.

 

SledujuSeriály.cz je tak další ze série provokací směrem k zábavnímu průmyslu. Ukazuje, co se ještě smí, ale zároveň znervózňuje autorské svazy.