Hlavní navigace

Slevy zabraly, prodeje Wii U se znásobily. Proč má konzole od Nintenda problémy?

19. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nintendo v roce 2006 vytřelo zrak hernímu světu se svou konzolí Wii. Té se doposud prodalo více kusů než Playstationu 3 nebo Xboxu 360. Loni představené Wii U ale zůstalo ve stínu napjatě očekávaného Playstationu 4 a Xboxu One a Nintendo nedokázalo potenciální kupce přesvědčit, že Wii U do klubu next-gen konzolí také patří.

Za celé druhé čtvrtletí letošního roku se Wii U prodalo pouhých 160 tisíc kusů a analytici tehdy hlásili, že celkem prodalo necelých 3,5 milionu těchto konzolí. Prodeje tak oproti původním prognózám zaostaly o 2 miliony kusů. Nintendo se rozhodlo konat (byť už trochu s křížkem po funuse) a sadu Wii U Deluxe Set zlevnilo o 50 dolarů na $299.

 

V nedávno zveřejněné tiskové zprávě se firma pochlubila, že zářijové prodeje Wii U po slevě vyskočily na trojnásobek. Potvrzuje to i analytik Liam Callahan ze společnosti NPD a dodává, že zvýšení prodejů napomohlo také nové balení s hrou The Legend of Zelda: Wind Waker HD. V českých obchodech jsem bohužel tuto sadu neobjevil, i ceny jsou poněkud vyšší, než by podle přepočtu z amerických dolarů měly být.

KL24

Hráče od nákupu Wii U odrazuje především omezený výběr her. Nintendo slibuje, že v dohledné době vydá několik vlastních titulů, například vydavatel Bethesda dal ale od konzole ruce pryč a také EA oznámilo, že hry používající engine Frostbite 3 (např. Battlefield 4, ale také příští Madden NFL) pro Wii U nebudou vydány.

Zdroj: BGR

Byl pro vás článek přínosný?