Hlavní navigace

SmartKey TV: počítač s velikostí flashky připojitelný do HDMI

11. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V duchu miniaturizace a představování nových kategorií počítačů se nese i novinka z dílen italské firmy LiquidTV. Ta začala vyrábět USB dongle, do kterého nacpala mobilní hardware typický pro smartphony, rozběhla na něm Android 4 a připojila jej k televizi nebo monitoru pomocí HDMI. Na Engadget nazvali tento typ zařízení jako „Pendroid“.

Procesorem je standardní ARM – Cortex A9 s frekvencí 1 GHz. Grafické jádro Mali-400 MP4, které se taktéž tísní v těle velikosti flashky pohánělo třeba Samsung Galaxy S II nebo Meizu MX. Není to tedy nejnovější verze ARM grafiky, avšak pro plynulé přehrání fullHD videa plně dostačuje. Operační paměť má kapacitu 512 MB a interní paměť 4 GB. Ta je naštěstí rozšiřitelná pomocí paměťových karet typu microSD s maximální velikostí 32 GB. Nesmí chybět ani Wi-Fi (b/g/n).

Dongle bez příslušenství můžete mít za 99 EUR nebo s dálkovým ovladačem za 119 EUR. Ten je pro ovládání Androidu vybaven pohybovým senzorem.

CS24

Po vydání článku na Engadget.com několik čtenářů upozornilo na projekt Pocket TV, který se snaží získat finance pomocí Kicksterter.com. Zařízení i samotná videoprezentace je naprosto stejná jako u LiquidTV. Buď se tedy jedná o nějakou formu distribuce prostřednictvím italské firmy, nebo o pouhý podvod. Kolegové z Engadget kontaktovali obě firmy a my se tedy můžeme těšit na jejich vyjádření.

Zdroj: Engadget