Hlavní navigace

Smartphone s Windows Phone a PureView by mohl přijít již brzy

7. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedním z největších překvapení nedávno ukončeného MWC 2012 bylo bezesporu představení Nokie 808 PureView, fotomobilu s neuvěřitelnými 41 Mpx. Jeho varianta s operačním systémem Windows Phone by mohla být představena již brzy.

O převratné Nokii 808 PureView se toho napsalo již spousty. Asi nejvíce diskutované téma je ale otázka platformy. Finský výrobce se zřejmě rozhodl uctít platformu Symbian velkolepým modelem, to se ale nelíbí příznivcům Windows Phone (či čistým odpůrcům Symbianu). Ze severské země se ale nyní ozývají hlasy, že na nápravě se již pracuje.

Nokia 808
A ono se není ani moc čemu divit, Nokia se musí odlišit od ostatních výrobců, pokud chce docílit úspěchu. U top modelů se jí to daří především unikátní konstrukcí a pro příznivce levnějších modelů na MWC představila Lumii 610. Stále tu však není žádný „wow“ model. Tím by se ale velmi jednoduše mohl stát Windows Phone smartphone s technologií PureView, kterou jsme podrobně probrali u představení modelu 808.

KL24

Přípravu takového modelu nepřímo naznačil Jo Harlow, viceprezident pro mobilní telefony Nokie, v rozhovoru pro místní noviny. Čeká se především na uvolnění nové verze systému Apollo. Na představení takové Lumie bychom ale neměli čekat moc dlouho.

Zdroj: Slashgear

Byl pro vás článek přínosný?