Hlavní navigace

Smartphonová revoluce, od koho jsme to nečekali. Red přinese holografický displej

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce profesionálních digitálních kamer Red oznámil, že chystá svůj první smartphone. Jmenuje se Hydrogen One a s žádným jiným si jej nespletete. Na trh se dostane až v prvním čtvrtletí 2018, takže toho o něm moc nevíme. Hlavní tahák však Red prozradil.

Bude jím holografický displej. Panel o úhlopříčce 5,7 palce (technologii ani rozlišení neznáme) dokáže zobrazit klasický 2D obraz, 3D bez potřeby brýlí (autostereoskopii) a také hologramy. Výrobce bohužel neprozradil žádné detaily.

Současné holografické projekce jsou velké a drahé a osobně nevěřím, že objekty budou nad displejem viset podobně jako ve Star Wars. Pravděpodobně půjde jen o tu autostereoskopii, která bude viditelná ze všech čtyř stran obrazovky (to Red potvrdil), takže si objekt na plochém displeji skutečně prohlédnete kolem dokola.

Hydrogen One poběží na upraveném Androidu, který bude mimo jiné obsahovat proprietární technologii převádějící stereo zvuk ve sluchátkách na virtuální 5.1. To aby s obrazem otáčelo i audio.

Telefon na zveřejněném obrázku vypadá masivně. Žádná další variace na zaoblený iPhone, tenhle připomíná armádní techniku. Na zadní straně je kromě kamery vidět tabulka pinů pro magneticky připojitelné moduly podobně jako u systému Moto Mods. Jaké příslušenství přinese Red, to zatím nevíme. Kolem dokola jsou vidět též inbusové šrouby. Jestli telefon opravdu drží pohromadě, nebo slouží jen pro ukotvení modulů, také není jasné.

Red Hydrogen One je zkrátka hodně tajemný. Výrobce už ale prozradil cenu. Hliníková verze bude za 1195 dolarů, titanová za 1595 dolarů. Obě verze ponesou konektor USB-C a budou obsahovat čtečku microSD karet.

MMF24