Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Smartphony Lumia jsou mrtvé, naznačují výsledky Microsoftu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 4. 2017 14:02

    martin.lopo

    Přídám si můj obvyklý komentář, mobilní segment jak HW tak OS měl na začátku dobrý potenciál,
    každý nespokojenec s Androidem (Když vyšel První Windows na mobily, tak levné China telefony se teprve rozjížděli a Samsungy, HTC a podobné nebyly uplně nejlevnější pokud chtěl člověk plynulost) či s cenami Applu, pošilhával po relativně svyžných a levných Nokiích, které s polovičním Hardwarem běhali naprosto plynule, nehledě na určitou odlišnost prostředí, která dával zajímavou alternativu k zavedeným hráčům trhu.

    Žel MS začal kormidlo točit doleva pak doprava, nahoru a zase doprava a nikdy už žádný nápad nedotáhl do konce, mobilním Windows, chybí tah na bránu, jeden směr kterého by se chytli jak uživatelé tak vývojáři.
    Android prostě vyšel dostatky nedostatky a nazdar, nedodělky hold v další verzi, do toho plus mínus zpětná kompatibilita aplikací, časem nabalil spoustu aplikací a tím i uživatelů, ovšem toto nebylo za den rok či měsíc jak by se to líbilo akcionářům MS, byl to vytrvalý vývoj jedním směrem s jistotou jak pro uživatele tak pro programátory.
    V současném stavu kdy MS neustále něco zavádí a za rok ruší není v mobilech MS zajímavá a spolehlivá platforma, když za půl roku zjistíte že polovina aplikací zmizela, kompatibilita není atdd...

    Na prvotní zájem a relativní úspěch prvním mobilů s Win bude MS těžko navazovat, jelikož nikdo už se nehrne do platormy která nedává žádnou jistotu že za půl roku bude ještě použitelná (Kde jsou dneska uživatelé Win RT přesně tam ......)