Hlavní navigace

SmartQ V7: chameleon operačních systémů (video)

14. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože výrobců, kteří po úspěšném nástupu Apple iPad, oznámili, že mají nebo vyvíjejí podobné zařízení je mnoho, na českém trhu se až do dnešního dne neobjevilo žádné zařízení spadající do nově vzniklého segmentu Tablet PC / UMPC / MID.

Společnost Acomp s.r.o. přichází do nově vznikajícího segmentu s velmi zajímavým zařízením. SmartQ V7 nabízí díky malým rozměrům a nízké hmotnosti větší mobilitu, USB i SD slot a možnost volby mezi třemi operačními systémy - Android / Linux Ubuntu / Windows CE 6.0, které jsou v zařízení nahrané současně. Uživatel tak má široké možnosti využití.

SmartQ V7 dominuje 7" dotykový LCD displej s LED podsvícením, rozlišením 800x480 a 16mil. barvami. Přístroj podporuje přehrávání Full HD videa 1080p, navíc s možností připojit externí televizi nebo monitor přes HDMI 1.3 konektor. Podporovány jsou formáty videa AVI, MKV(ÔºàXVID/px/H.264), MOV, TS, M2TS, RM/RMVB, FLV, WMV, 3GP, MPEG, DAT, MP4. SmartQ V7 lze bezdrátově připojit k počítačové síti a internetu. K tomuto účelu je integrovaná WiFi - 802.11b/g . K dispozici je také Bluetooth2.0+EDR. Pro připojení přídavných zařízení jako je klávesnice, externí síťová karta, tiskárna, flash disky nebo externí HDD slouží USB 2.0 HighSpeed OTG port.

Pokud se SmartQ V7 rozhodnete používat jako mobilní kancelář, můžete číst a editovat soubory DOC, RTF, Openoffice, Excel, HTML, TXT a další. Díky plnohodnotnému internetovému prohlížeči můžete vyhledávat informace na webu, streamovat video i přehrávat hudbu. Poslouchat internetová rádia i sledovat internetové televize. Můžete přijímat i odesílat e-maily. V případě využití jako MP3 přehrávač je možné připojit 3,5mm sluchátka nebo využít integrované stereo reproduktory na zadní straně přístroje. SmartQ V7 funguje výborně jako čtečka elektronických knih, novin, časopisů a dalších dokumentů. Číst můžete na výšku i na šířku displeje. Podporovány jsou základní formáty jako TXT, PDF, EPUB, PRC, DOC, RTF, HTML, CHM. a další. Baterie s kapacitou 4500mAh má dle výrobce výdrž 7 hodin a lze prodloužit díky nastavení času automatického přechodu do úsporného režimu, vypnutí WiFi nebo vypnutí celého přístroje. Přístroj tak budete moci používat mnohem déle. V7 má vnitřní paměť 2GB s možností rozšíření o 32GB pomocí SD karty. Hmotnost 480g řadí SmartQ mezi ultrapřenosná zařízení tohoto druhu.

Zaváděcí cena 4990,-Kč bez DPH

KL24

Zdroj: SmartDevices

">" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">
">" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">

Byl pro vás článek přínosný?