Hlavní navigace

Smršť prohlížečů pro mobily od Opery a Mozilly

23. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno byly představeny hned tři nové verze internetových prohlížečů pro mobilní telefony. Postarala se o ně Mozilla s Operou. Po desktopovém pranici může začít velká bitva i v našich kapsách.

Mozilla Firefox 4

Prohlížeč od Mozilly přichází ve více než deseti jazykových verzích a je vyvinut pro operační systémy Android a Maemo. Aktualizace přináší rychlejší skrolování a zlepšuje synchronizaci s desktopovým prohlížečem přes Firefox Sync.

Firefox 4 pro Android a Maemo přináší vyšší výkon než předchozí verze a snaží se ještě zpříjemnit prohlížení obsahu webu pomocí doplňků, na kterých může pracovat kterýkoliv vývojář. Za nejlepší doplněk se zatím dá považovat automaticky skrývající se panel s otevřenými stránkami.

Stahujte na Mozilla.com.

Opera Mini 6

Před pár dny jsme vás informovali o příchodu dvou nových verzí prohlížečů od Opery. Aktualizace už jsou venku a tak se jim podíváme na zoubek. Začneme s Operou Mini 6 určenou pro Android, Symbian, BlackBerry a všechny telefony podporující Javu.

Nová verze přináší upravený „sportovní“ design včetně nově řešeného zoomu a nových tlačítek pro snadné ovládání pomocí prstů. Dále byla přidána podpora sdílení odkazů přímo na sociální sítě a podpora nativního prohlížeče YouTube Mobile.

Uživatelské prostředí Opery Mini 6 je navrhnuto i pro prohlížení na tabletu. S touto verzí přichází také zlepšení podpory písmen (především těch asijských).

Opera Mobile 11

A u Opery Mobile 11 je vše obdobné. Najdeme zde modernizované uživatelské prostředí (uzpůsobené i pro tablety), rychlejší vykreslování snímků při posouvání a přibližování a ostrý text i během zoomování. Velmi vítanou novinkou je podpora flashového obsahu.

Opera Mobile 11 už zabíjí Windows Mobile, podporuje pouze Symbian S60, MeeGo a Android. Stahujte na Opera.com.

" frameborder="0" height="349" width="560">

MMF24

Zalíbil se vám některý z prohlížečů? Do diskuze pod článkem můžete napsat který a z jakého důvodu.

Zdroj: Mozilla, Daily Mobile