Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Tip: Zamávejte bloatwaru. Snadná přeinstalace Windows 10 bez instalačního média. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 7. 2018 7:18

    tassadar

    minimálně od W10 1703 umí windowsacky image backup také přírustkové zalohy, mam to vyzkoušené. jen při obnově se musí vybrat den obnovy ručně a ne automaticky (vybere poslední).

    vrátil jsem se takhle po aktualizaci z 1803 na 1709 (trochu jsem si domrvil systém). ale brzo po updatu smazal windows.old složku, tak jsem zkusil image backup a měl jsem tam asi 5 záznamu, včetně verzí 1709 i 1703. zkusil jsem 3 různé obnovy a opravdu to dělá přirustky - odpovídalo i velikostně. šlo mi to obnovit do verze 1703 i 1709. image backup funguje na principu snapshotů jako u hyper-v, asi to neni tak dokonale jako záloha pomocí acronis, ale myslím že naprosto dostačující.

    hodně lidí říká, že windows image backup utilita je na prd, ja na ni nedám dopustit. je to build in funkce a funguje parádně, zbytečné mít něco od třetí strany.