Hlavní navigace

SocialBakers otevřelo v Brně třetí vývojové centrum

16. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: SocialBakers
SocialBakers otevírá třetí vývojové centrum, tentokrát v Brně. Stejnojmenná služba se orientuje na analýzu sociálních sítí a online marketing. SocialBakers založil v roce 2008 Jan Řežáb, který začal podnikat už ve dvanácti letech, když prodával obsah pro tehdejší mobilní telefony.

Ten je dnes ve společnosti, ve které pracoval i Josef Šlerka, už jen minoritním vlastníkem. SocialBakers pomáhají klientům měřit a analyzovat, jak se jejich značkám na sociálních sítích daří, jak se o nich mluví a jak uživatelský zájem přeměnit v tržby. Sami jsou sice stále v červených číslech, ale pořád expandují.

Dnes má SocialBakers 500 zaměstnanců a pobočky v Praze (kde je jich většina), Plzni a nejnověji právě v Brně, kde prozatím sídlí v coworkingovém centru Impact Hub.

Nástroj slouží například i na vyhledávání influencerů

SocialBakers Suite SocialBakers Suite

Zde budou vyvíjet marketingovou platformu Socialbakers Suite (SaaS), na které již pracuje pětina všech zaměstnanců. V Brně se otevírají pozice pro vývojáře v JavaScriptu a odborníky na umělou inteligenci či analýzu dat.

zdroj: TZ SocialBakers

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.