Hlavní navigace

Softwarové novinky: KMPlayer 3.2, TweetDeck 1.3, Start8 0.86 a další

23. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Start8 0.86 ENOficiální stránka

Určitě vám neunikly náhražky nabídky Start, které vyrobily třetí strany. Když nám Microsoft vzal klasickou nabídku v osmičkách vzal, někteří si jako tradičně v případě podobně velkých zásahů připadali natolik frustrovaní, že vzali věci do vlastních rukou. Tentokrát na scénu vkročila i firma s velice známým jménem. Start8 od Stardocku doznala od původního vydání několika vylepšení. Aktuální verze přidává nastavení velikosti Startu a možnost přiřadit klávese Win zobrazit původní nabídku v Metru. Nyní tak můžete docela podrobně nastavit chování naroubovaného Startu. Klávesou Win můžete otevírat nabídku od Microsoftu, zatímco myší tu od Stardocku. Záleží na vás.

TweetDeck 1.3 ENOficiální stránka

Poté, co Twitter zakoupil jednoho z nejoblíbenějších klientů pro tuto síť, se začaly dít velké věci. Nový Tweetdeck stojí na jiných technologiích a při přerodu ztratil některé z důležitých funkcí, díky kterým ho měli lidé rádi. Teď je postupně získává zpátky. Nově můžete přímo v aplikaci spravovat seznamy, aniž byste kvůli tomu nutně museli přejít na adresu twitter.com. Můžete vytvářet úplně nové, upravovat ty stávající a zbytečné odstranit. Karta každého uživatele nyní přirozeně obsahuje možnost přidat vybraného jedince na některý ze seznamů. Nové sloupce obsahují aktivity. Tuto funkci znáte z oficiální webu sociální sítě, kient tak dorovnává funkce, které máme k ruce na webu.

K tomu se v časové ose ukazují náhledy videí nebo obrázků, pokud je někdo k tweetu přiloží. Multimediální obsah tak nebudete otevírat úplně naslepo, ale dopředu budete zhruba vědět, čím vám to kdo spamuje časovou osu. Poslední větší vylepšení se týká retweetování, nyní můžete cizí příspěvek upravit a vložit do něj obvyklé „RT“, než jej odešlete.

Wise Disk Cleaner 7.11 CZOficiální stránka

Pokud se zabýváte čištěním operačních systémů, můžete občas zkusit nějakou alternativu k CCleaneru. Ty většinou za moc nestojí, takže se k notoricky známému čističi vrátíte. Uděláte protentokrát výjimku? Wise Disk Cleaner sedmé řady opustil vývojové stádium, takže si ho nejlépe vyzkoušejte na vlastní kůži. Jedině tak poznáte, nakolik se vám tento nástroj zamlouvá. Od starých a nepotřebných souborů vyčistí všechny běžné oblasti, tak široký záběr jako zmíněný CCleaner ale nemá. Zato oceníte plánovač. Méně zkušení uživatelé navíc mohou využít nastavení, které vybrali autoři programu. Když nevíte, co smazat, ponechte doporučené předvolby a pusťte se do díla.

KMPlayer 3.2 CZOficiální stránka

Korejské přehrávače si po celém světě získaly značnou popularitu. KMPlayer patří k těm, které disponují vestavěnou sadou dekodérů, takže i bez přítomnosti dodatečného balíku s kodeky v systému dovede přehrát prakticky libovolné video. Sekundárně přehraje i muziku. Poslední vydání se ovšem nechlubí jen nudný výčtem nových kodeků, jenž podporuje, naopak si vážně zahrává s 3D. KMPlayer 3.2 prostě podporuje 3D formáty. Tečka. Pokud jej máte kde vyzkoušet, dejte nám vědět, jak to šlape. Vývojáři také přidali podporu technologie bezdrátového přenosu obrazu Intel WiDi a desetibitového H.264. K tomu zde můžete využívat službu KMP+. Ta usnadňuje orientaci v lokálně uložených multimédiích.

KL24

Jwansoft Disk Defrag 1.0 ENOficiální stránka

Mezi základní výbavu každého pokročilejšího uživatele počítače by měl patřit defragmentační nástroj. V moderních Windows není fragmentace disku natolik závažným tématem jako tomu bylo v dobách dávno minulých, přesto si občasnou optimalizací uspořádání obsahu disku pomůžete ke zlepšení výkonu. Jwansoft Disk Defrag se řadí k omladině, s níž jste se dosud pravděpodobně nesetkali. Nenabízí toho mnoho, prostě jen účinné algoritmy a základní sadu funkcí. Až na bonusovou defragmentaci tabulky MFT a systémových souborů. Kompatibilitu hlásí s Windows 2000 a novějšími, sedmičky nevyjímaje.

MiTeC Task Manager DeLuxe 1.2 ENOficiální stránka

Že by byl Správce úloh od Microsoftu tak k ničemu? Jak jinak si lze vysvětlit tolik alternativ? Český autor byl zřejmě také nespokojen, tak si naprogramoval Task Manager DeLuxe. Určitě rádi uslyšíte, že se neinstaluje. Ve srovnání s velkou částí svých kolegů toho od vás nevyžaduje tolik, není tak složitý a bohužel se to projevilo na funkcích. Nemůžu si pomoct, ale pro nenáročné je tu Správce úloh ve Windows. Pokud cítíte, že potřebujte náhradníka, tento český produkt vám bude zřejmě připadat až příliš jednoduše. Stále v něm najdete přehled pěkně roztříděných položek po spuštění. Strom procesů je také zpracován přehledně.

Další důležité novinky

Byl pro vás článek přínosný?